Учасники блокади польсько-білоруського кордону просять Німеччину припинити торгівлю з рф

Учасники блокади польсько-білоруського кордону просять Німеччину припинити торгівлю з рф

Укрінформ
Кількадесят учасників блокади вантажівок на польсько-білоруському кордоні у вівторок вирушили кількома автомобілями з Варшави до Берліна, аби передати німецькому канцлеру Олафу Шольцу листа з вимогою припинити торгівлю з рф в умовах збройної агресії росії проти України.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповіла українська активістка, лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко, яка також прямує до Берліна.

За її словами, зараз до Берліна їде понад 10 автомобілів, і загалом під офіс канцлера ФРН прибуде 50-100 людей.

Як зазначила активістка, під час кількаденної блокади руху російських та білоруських вантажівок через польсько-білоруський кордон уряди Польщі та країн Балтії підтвердили, що вони погоджуються на припинення торгівлі з рф наземним шляхом. Вони направили листа до Єврокомісії, щоб на рівні ЄС було прийнято рішення про блокаду торгівлі.

“На жаль, через те, що Німеччина і Франція були проти, це рішення й досі не прийнято. Найбільшим противником призупинення торгівлі з рф є канцлер Шольц, який про це відверто розповідає у пресі. Тому ми зараз особисто їдемо до нього, щоб передати листа і пояснити йому, що торгівля з росією є неприпустимою, тим більше, коли весь ЄС, у тому числі й Німеччина, декларує підтримку Україні і вивішує українські прапори”, - констатувала Панченко.

Вона додала, що, хоч на рівні декларацій Берлін підтримує Україну, а насправді ФРН торгує з рф і таким чином підтримує російську армію.

У листі активістів на адресу Шольца міститься заклик до німецького уряду, усього ЄС, а також бізнес-еліт “негайно припинити всю торгівлю з агресором, накласти ембарго на всі продукти, які транспортуються з території ЄС через східний кордон до Росії”.

Акція передачі листа Шольцу за участю німецьких ЗМІ відбудеться о 17-й годині (за київським часом) біля офісу канцлера ФРН.

З 24 лютого розпочався новий етап російсько-української війни. Російські війська в Україні обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-