Глави оборони «Вишеградської групи» не зустрінуться через позицію Угорщини щодо України

Глави оборони «Вишеградської групи» не зустрінуться через позицію Угорщини щодо України

Укрінформ
Нарада міністрів оборони країн “Вишеградської групи” (V4) не відбудеться 30 березня у Будапешті через проросійську позицію уряду Угорщини і прем’єра Віктора Орбана.

Про відмову від участі у цій зустрічі спочатку повідомила міністр оборони Чехії Яна Чернохова, а згодом до неї приєднався і міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ із посиланням на Interia.pl.

“Я завжди підтримувала V4 і мені дуже прикро, що для угорських політиків дешева російська нафта зараз важливіша за українську кров”,- підкреслила Чернохова, мотивуючи свою відмову їхати до Будапешта.

Схоже рішення прийняв і польський міністр Блащак. Щоправда, він про це не повідомив публічно, але це стало відомо із заяв інших польських політиків. Зокрема, лідер польських лівих Кшиштоф Гавковський під час ефіру на телеканалі Polsat News поінформував, що Блащак повідомив про свою відмову їхати до Будапешта під час закритої наради Ради національної безпеки РП.

“Коли в Україні гинуть люди, коли в Маріуполь сильно бомбардується, коли на міста падають касетні бомби, прем’єр Віктор Орбан говорить, що цього не бачить. Це просто огида європейської політики, і він повинен бути з неї виключений”, - підкреслив Гавковський.

Він початку війни рф проти України Угорщина не погоджується надавати Києву зброю і використовувати територію країни для її транспортування. Будапешт також виступає проти введення жорстких санкцій проти росії, зокрема, у сфері енергетики.

Як відомо, Угорщина в цьому півріччі головує у “Вишеградській групі”.

В Угорщині 3 квітня відбудуться парламентські вибори. На них високі шанси перемогти знову має партія “Фідес” Віктора Орбана, яка перебуває при владі у цій країні вже 12 років поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-