Оголошені персонами нон грата 45 російських дипломатів уже виїхали з Польщі

Оголошені персонами нон грата 45 російських дипломатів уже виїхали з Польщі

Укрінформ
Усі 45 російських дипломатів, яких 23 березня було оголошено персонами нон грата в Польщі, вже залишили країну.

Про це повідомив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

“Посол росії в Польщі поінформував, що усі російські дипломати, які отримали вказівку залишити територію Польщі, вже це зробили”, - підкреслив Ясіна.

Як повідомлялося, 23 березня посол рф Сергій Андрєєв був викликаний до МЗС Польщі, де йому вручили ноту про оголошення персонами нон грата 45 російських дипломатів. Їм дали п'ять днів на те, щоб виїхати з Польщі.

Посол зазначив, що польська сторона обґрунтувала це рішення діяльністю дипломатів, що суперечить Віденській конвенції про дипломатичні зносини. Він анонсував, що росія піде на дзеркальні кроки стосовно польських дипломатів. Андрєєв також поінформував, що залишається в Польщі виконувати свої обов’язки, посольство рф також функціонуватиме.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-