Проєкт бюджету США передбачає $1,6 мільярда для дипломатичної підтримки України та союзників

Проєкт бюджету США передбачає $1,6 мільярда для дипломатичної підтримки України та союзників

Укрінформ
Бюджетна пропозиція на 2023 фінансовий рік, оприлюднена президентом США у понеділок, включає виділення $1,6 мільярда для Держдепартаменту США та USAID для підтримки України та союзників у Європі на тлі агресії рф.

Про це повідомляє Держдепартамент США, передає Укрінформ.

«Запит містить $1,6 мільярда на підтримку України на тлі навмисного, неспровокованого та невиправданого вторгнення росії, а також надання допомоги іншим країнам Європи та Центральної Азії, де регіональна безпекова ситуація є загрозливою», - зазначається у повідомленні.

Крім того, бюджетний запит передбачає істотну допомогу союзникам і партнерам щодо нарощування потенціалу протидії намірам «зловмисних суб’єктів».

Загалом же президент Байден планує збільшити фінансування Держдепартаменту й Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в 2023 фінансовому році до $60,4 мільярда. Ця сума більша на $1,9 мільярда, або 3 відсотки, ніж затверджена в 2022 фінансовому році.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США оприлюднив бюджетну пропозицію (запит) на 2023 фінансовий рік. Вона передбачає, зокрема, помітне збільшення фінансування на оборону США включно з посиленням підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-