Байден пропонує збільшити оборонні витрати США

Байден пропонує збільшити оборонні витрати США

Укрінформ
Президент Джо Байден оприлюднив бюджетну пропозицію США на 2023 фінансовий рік обсягом майже $5,8 трильйона, яка передбачає відчутне збільшення витрат на оборону, включно з посиленням ініціативи стримування рф й допомоги Україні.

Повний документ доступний на офіційному сайті Білого дому, передає Укрінформ.

Зокрема, в розділі щодо фінансування потреб на оборону наступного року пропонується витратити $813 мільярдів, що приблизно на 4% більше, ніж $782 мільярди, затверджених цього року. При цьому, вже на початковому рівні пропонується виділити Україні $682 мільйони для протидії Росії та підтримки її економічних інтересів.

Передбачається також виділення $6,9 млрд на Європейську ініціативу стримування та НАТО для протистояння російській агресії й підтримки України.

В офіційній заяві щодо бюджетної пропозиції президент Байден зауважив, що його документ визначає «одну з найбільших інвестицій» у сферу оборони в історії США.

Він підкреслив, що бюджетна пропозиція передбачає «рішуче реагування на агресію путіна проти України з підтримкою Сполученими Штатами економічних, гуманітарних потреб України, а також потреб у сфері безпеки».

Як повідомлялося, президент США традиційно в березні формує пропозицію щодо бюджетних витрат на кожний рік і надсилає її до Конгресу США. Після цього документ упродовж тривалого періоду обговорюється, допрацьовується та ухвалюється законодавцями в обох палатах. Фінансовий рік у США щороку починається 1 жовтня й триває до 31 вересня наступного року. Однак, якщо новий бюджет до цього моменту не прийнятий, Конгрес ухвалює резолюції, які дозволяють виділяти фінансування за обсягами минулорічного федерального бюджету.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-