росія у відповідь на санкції конфіскувала коштовні швейцарські годинники

росія у відповідь на санкції конфіскувала коштовні швейцарські годинники

Укрінформ
Федеральна служба безпеки росії конфіскувала в Москві годинники Audemars Piguet на мільйони доларів, щоб помститися Швейцарії за приєднання до санкцій ЄС через війну проти України.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

За інформацією Федерального міністерства закордонних справ Швейцарії, коштовні годинники були вилучені з місцевих складів фірми спецагентами ФСБ.

Російська влада назвала причиною вилучення годинників митні правопорушення, однак представники швейцарського МЗС заявили, що цей крок «найімовірніше, був свавільним репресивним заходом у відповідь на санкції».

Раніше Швейцарія відмовилася від традиційної нейтральної позиції та приєдналася до санкцій ЄС, які, зокрема, забороняють експорт предметів розкоші до росії у відповідь на вторгнення кремля в Україну.

Компанія Audemars Piguet 8 березня припинила експорт до росії та роздрібні операції у рф.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили жорсткі пакети санкцій, а також експортних обмежень щодо рф. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-