300 пар взуття на березі Дунаю: у Будапешті вшанували загиблих у театрі Маріуполя

300 пар взуття на березі Дунаю: у Будапешті вшанували загиблих у театрі Маріуполя

Фото
Укрінформ
У Будапешті на березі Дунаю виклали 300 пар ношеного взуття в пам’ять про щонайменше 300 загиблих від авіаудару рф по Драматичному театру в Маріуполі.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні в Будапешті відбулася акція вшанування пам‘яті загиблих у Маріуполі, де Росія влаштувала варварство, якого Європа не знала з часів Другої світової війни. Акція в Будапешті відбулася біля меморіалу «Взуття на березі Дунаю», який вшановує пам’ять угорських євреїв, безжально знищених нацистами. Перед вбивством останні змушували людей знімати взуття», - зазначив він.

Кулеба додав, що поруч із бронзовою скульптурою сьогодні з’явилося 300 пар ношеного взуття в пам‘ять про щонайменше 300 жінок, дітей і людей похилого віку, яких вбила російська авіабомба.

Міністр підкреслив, що на акцію надихнула промова Президента Володимира Зеленського, який закликав усвідомити, що звірства росіян у Маріуполі зараз, у 21 столітті, нічим не відрізняються від звірств нацистів у Будапешті в 1944-1945 роках.

«Цей заклик відгукнувся в серцях не лише українців, але і багатьох європейців та угорців», - акцентував глава МЗС.

Кулеба також закликав партнерів конкретними справами довести «ніколи знову»: «Запровадьте ще більше ще жорсткіших санкцій, дайте Україні всю необхідну зброю, заженіть Росію в ще глибшу ізоляцію, підтримуйте Україну в усьому до самої нашої перемоги».

Крім того, міністр подякував Українській асоціації "Єдність", посольству, українській громаді та організаторам за цю акцію.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня Президент України Володимир Зеленський закликав Угорщину визначитися, яку країну у цій війні вона підтримує.

Того ж дня Маріупольська міська рада поінформувала, що у Драматичному театрі, який 16 березня розбомбила ворожа російська авіація, загинуло 300 мирних жителів.

24 лютого розпочалося масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-