Прем'єр Японії вважає, що ймовірність застосування росією ядерної зброї росте

Прем'єр Японії вважає, що ймовірність застосування росією ядерної зброї росте

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що ймовірність застосування росією ядерної зброї "стає все більш реальною".

Про це він сказав у суботу в ході візиту посла США Рама Емануеля до Хіросіми - першого міста, що зазнало ядерної атаки, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Як зазначається, Кісіда, який представляє Хіросіму в парламенті, в суботу разом із послом відвідав міський меморіал і музей миру.

Варто зазначити, що Японія - єдина країна, що зазнала нападу із застосуванням атомної зброї, регулярно виступала проти ядерних озброєнь.

"Коли можливе застосування росією ядерної зброї стає все більш реальним, я вважаю, що візит посла Емануеля до Хіросіми та його досвід знайомства з ядерною реальністю стануть сильним посланням до міжнародної спільноти", - наголосив Кісіда.

За його словами, війна росії проти України свідчить про труднощі створення миру без ядерної зброї.

Раніше речник президента рф володимира путіна дмитро пєсков заявив, що росія може використати ядерну зброю лише в разі, якщо вона зіткнеться з «екзистенційною загрозою».

Лідери "Великої сімки" у четвер застерегли Росію від використання біологічної, хімічної або ядерної зброї у війні з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-