Байден - про війну росії проти України: Це змінить історію XXI століття

Байден - про війну росії проти України: Це змінить історію XXI століття

Укрінформ
Президент США Джо Байден під час підключення до розмови міністрів закордонних справ і оборони України і США запевнив, що Сполучені Штати будуть з Україною абсолютно в усьому до перемоги.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час включення у Фейсбуці з Варшави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Він приєднався до нас з двох причин – в розвиток свого діалогу з Президентом Зеленським, а також тому, що хотів у нашій особі – мене і Олексія Резнікова висловити свою повагу і захоплення усіма українцями, які чинять опір російському агресору», - сказав міністр.

Він також поінформував, що сторони дуже докладно говорили про Маріуполь.

«Я хочу. щоб кожен, хто зараз боронить Маріуполь, знав, що ми разом з партнерами робимо все можливе, щоб допомогти вам», - запевнив очільник МЗС.

За словами Кулеба, він може публічно поділитися двома меседжами, висловленими Президентом Байденом.

«Ми говорили з 2014 року, що це не війна росії проти України – це війна тиранії проти вільного світу, і сьогодні Президент Байден так і сказав: «Те, що відбувається в Україні, змінить історію 21 століття. І ми спільними зусиллями досягнемо того, щоб ця зміна була на користь України і демократичного світу». Друге – це слова Президента Байден, що США непохитно будуть з Україною абсолютно в усьому до нашої перемоги. Ніщо не змусить США відвернутися від України або послабити підтримку України. Навпаки, ця підтримка лише зростатиме», - зазначив глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і міністр оборони Олексій Резніков провели у Варшаві перемовини у форматі 2+2 з американський колегами Ентоні Блінкеном і Ллойдом Остіном. До зустрічі приєднався Президент США Джо Байден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-