Швейцарія схвалила нові санкції проти рф

Швейцарія схвалила нові санкції проти рф

Укрінформ
Швейцарія прийняла додаткові санкції проти росії відповідно до останнього пакету санкцій Європейського Союзу. 

Як передає Укрінформ із посиланням на CNN, про це повідомила в п'ятницю Федеральна рада Швейцарії.

«Рішення Федеральної ради від 25 березня означає, що Швейцарія продовжує дотримуватися заходів, запроваджених ЄС 9 і 15 березня у відповідь на вторгнення росії в Україну. 16 березня Швейцарія вже прийняла розширений перелік осіб та організацій, які підпадають під фінансові санкції, запроваджені ЄС», – йдеться у повідомленні ради.

Швейцарія ввела заборони, пов’язані з енергетичним і фінансовим секторами, а також з предметами розкоші, чавуну та сталі, йдеться в заяві.

Наразі було заборонено експорт товарів і супутніх послуг для російської енергетики. Також заборонено участь у бізнесі, що працює в енергетичній сфері, та надання таким суб’єктам господарювання кредитів чи інших фінансових ресурсів.

«Вводиться заборона на імпорт виробів із чавуну та сталі з росії або походженням з росії, а також заборона на експорт до росії предметів розкоші та товарів для морської навігації. У фінансовому секторі заборонені операції з окремими державними компаніями та надання послуг кредитного рейтингу», – йдеться у повідомленні.

Однак Федеральна рада зазначила, що вирішила дозволити «певні винятки з фінансових санкцій в гуманітарних цілях», заявивши, що це «полегшить» ділові відносини, «необхідні для роботи гуманітарних організацій».

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-