Британія видала понад 20 тисяч віз для українських біженців

Британія видала понад 20 тисяч віз для українських біженців

Укрінформ
Велика Британія видала близько 20,1 тис. віз українським біженцям, які мають сімейні зв'язки із країною, на тлі російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ Британії, передає Укрінформ із посиланням на ВВС.

Як зазначається, станом на четвер британський уряд отримав 35,5 тис. заявок від жителів України за сімейною схемою, яку було запущено раніше цього місяця.

Британія розширює пропозицію віз для біженців з України, поширюючи її на батьків, бабусь та дідусів, братів та сестер, а також на найближчих родичів і продовжила термін дії візи до трьох років.

Водночас країна зіткнулася із критикою через те, що її схема є менш відкритою, ніж у Європейського Союзу, оскільки держави-члени дозволяють українським біженцям в'їжджати на термін до трьох років без візи.

Раніше Британія також запустила схему "Дім для України", за якою британці можуть прийняти будь-якого українця для проживання у своєму домі щонайменше на пів року.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, кількість українців, які виїхали за межі України з початку російського вторгнення становить 3 528 346 осіб.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-