Єврокомісія виділила для прийому біженців з України € 3,4 мільярда

Єврокомісія виділила для прийому біженців з України € 3,4 мільярда

Укрінформ
Єврокомісія призначила 3,4 млрд євро для допомоги людям, що рятуються від цієї війни, і обсяг такої допомоги зростатиме надалі.

Про це під час спільного звернення до преси разом із президентом США Джо Байденом заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз більше 3,5 млн людей полишили Україну. Половина з них – діти. Кожен другий біженець – це дитина. І ця кількість буде зростати. Разом ми мобілізували масивні ресурси, щоб підтримати тих, хто став переміщеною особою в результаті конфлікту, як в Україні, так і в сусідніх країнах. На цьому тижні я оголосила, що Європейський Союз додатково виділить 3,4 млрд євро для цих цілей, і далі буде більше. Це демонструє нашу глибоку підтримку для України та її громадян», – наголосила президент Європейської комісії.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року путінська росія розпочала повномасштабну війну проти України, почала бомбардування мирних міст та селищ, спричинила масові втрати та поранення серед мирного населення. Близько 3,6 млн українців, переважно жінки та діти, були вимушені шукати порятунку на території країн ЄС, який активував для них спеціальний механізм тимчасового захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-