Болгарія відкликає для консультацій посла у росії

Болгарія відкликає для консультацій посла у росії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков заявив, що його країна відкличе для консультацій свого посла у Москві після висловлювань посла рф в Софії Елеонори Митрофанової.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

«Ми будемо викликати нашого посла з росії для консультацій. Зазвичай, коли країна викликає свого посла для консультацій, інша країна повинна наслідувати її приклад і зробити те ж саме», - сказав Петков.

Він також назвав заяви Митрофанової недипломатичними, різкими й неввічливими.

Раніше 21 березня Митрофанова заявила російському сайту, що «болгарський народ не підтримує ні риторику уряду, ні його дії проти росії». Ба більше, вона також стверджувала, що під час візиту до Софії міністра оборони США Ллойда Остіна відбулися «антинатовські мітинги на підтримку росії».

Зазначається, що 6 березня Петков викликав Митрофанову, закликаючи її дотримуватися норм дипломатичного спілкування, проявляти належну повагу та припинити нецензурну лексику щодо болгарських установ. Тоді вона вибачилася перед главою уряду Болгарії.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня на пропозицію компетентних органів Республіки Болгарія, за погодженням із прем'єр-міністром країни Кирилом Петковим, десять російських дипломатів оголошено персонами нон грата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-