Британія наклала санкції на Альфа-банк та РЖД

Британія наклала санкції на Альфа-банк та РЖД

Оновлено
Укрінформ
Уряд Великої Британії запровадив нові санкції проти фізичних та юридичних осіб рф та України за причетність до агресії росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду Британії.

Всього під нові обмежувальні заходи потрапили 65 фізичних і юридичних осіб.

Зазначається, що в розширеному санкційному списку, зокрема, згадується депутатка від "Опозиційного блоку" Галина Данильченко, яку загабники призначили так званою виконувачкою обов'язків міської голови Мелітополя, падчерка сергія лаврова Поліна Ковальова, президент Сбербанку Герман Греф, засновник та голова ради директорів банку "Тінькофф" Олег Тіньков.

Також під обмежувальні заходи потрапили ряд юридичних осіб, серед яких Альфа-Банк, найбільша в світі компанія з видобутку алмазів із штаб-квартирою в рф АЛРОСА, "Російська залізниця", основний виробник російських безпілотників "Кронштадт". Під санкції також потрапила група "ПВК Вагнера".

"В усіх, хто сьогодні потрапив під санкції, будуть заморожені активи у Великій Британії, що означає, що жоден громадянин або компанія Великої Британії не може мати з ними бізнесу, а фізичним особам буде також заборонено подорожувати до або з Великої Британії", – зазначила глава МЗС країни Ліз Трасс.

24 лютого лідер рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-