Greenpeace закликає заборонити імпорт нафти з росії

Greenpeace закликає заборонити імпорт нафти з росії

Фото
Укрінформ
Міжнародна неурядова природоохоронна організація Greenpeace закликає політиків заборонити імпорт нафти з росії на тлі її агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє данське відділення Greenpeace у Twitter.

«Політики, будь ласка, забороніть (імпорт - ред.) російської нафти й позбавте нас роботи», - заявили в організації.

У Greenpeace додали, що у той час, як українці страждають, а росіяни протестують, нафта і газ путіна все ще надходять до ЄС, і таким чином фінансують російсько-українську війну.

Зазначається, що сьогодні активісти організації провели новий мирний протест поблизу величезного нафтового танкера з росії в Балтійському морі.

Раніше канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Євросоюз докладатиме максимум зусиль для того, щоб позбутися енергетичної залежності від рф, але наразі не може дозволити собі повністю від неї відмовитися.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Євросоюз та низка інших країн, зокрема США, Канада, Австралія, Велика Британія, запровадили проти росії санкції через війну в Україні. Сотні компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, через неконструктивну позицію окремих держав у пʼятий пакет санкцій Європейського Союзу не буде включено ембарго на російські нафту і газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-