США і Франція обговорили подальші кроки для покарання росії й білорусі – Держдеп

США і Франція обговорили подальші кроки для покарання росії й білорусі – Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив з главою МЗС Франції Жаном-Ів Ле Дріаном заходи щодо додаткового тиску й притягнення до відповідальності росії та білорусі, а також збільшення оборонної й гуманітарної допомоги Україні.

Про це повідомив у вівторок Державний департамент США, передає Укрінформ.

«Сторони обговорили подальші економічні та дипломатичні заходи щодо притягнення російської федерації й білорусі до відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що під час переговорів йшлося про спільні зусилля НАТО і ЄС з «надання критично важливої допомоги Україні у сфері безпеки, а також гуманітарної допомоги».

У цьому зв’язку держсекретар США засудив жорстоку тактику президента путіна щодо вбивства мирних жителів у невиправданій і неспровокованій війні.

Глави зовнішньополітичних відомств обговорили й підготовку до позачергового саміту НАТО, який відбудеться цього тижня в Брюсселі, а також посилення оборони союзників на східному фланзі.

Як повідомляв Укрінформ, позачерговий саміт НАТО на рівні глав держав має відбутися в четвер, 24 березня, в Брюсселі (Бельгія). Там також пройде засідання Європейської ради та саміт G7 на рівні лідерів країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-