Кордон Німеччини у пошуках безпеки перетнули понад 225 тисяч біженців з України

Кордон Німеччини у пошуках безпеки перетнули понад 225 тисяч біженців з України

Укрінформ
До Німеччини з моменту широкомасштабного російського вторгнення в Україну, станом на 21 березня, прибули понад 225 тисяч людей з України. 

Про це свідчать дані Міністерства внутрішніх справ ФРН, які оголосив у понеділок на брифінгу речник Максиміліан Калль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За підрахунками відомства, станом на 21 березня до Німеччини прибули 225 357 людей з України. За вихідні, 19 - 20 березня, в Німеччину прибули майже 20 тисяч українців.

Підкреслюється, що переважно прибувають, на відміну від 2015 року, жінки, діти та люди похилого віку.

Федеральна поліція посилила перевірку в потягах і на вокзалах, насамперед з метою захисту самих біженців. Допомагають їм понад 6 тисяч представників служби технічної допомоги (THW) по всій Німеччині. Поліція також тісно співпрацює з багатьма благодійними організаціями та волонтерами. Кілька точок прибуття людей на вокзалах відвідала днями міністр Ненсі Фезер.

У МВС не роблять прогнозів щодо можливої кількості біженців у майбутньому, адже все залежатиме від перебігу війни.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-