У Німеччині назвали фейком відео, як «українські біженці забили насмерть росіянина»

У Німеччині назвали фейком відео, як «українські біженці забили насмерть росіянина»

Укрінформ
Поліція німецької федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія спростувало фейк, спрямований проти українських біженців.

Інформація оприлюднена в Твітері поліції, передає Укрінформ.

Зазначається, що зараз в Інтернеті поширюється відео російською мовою, на якому повідомляється про напад на 16-річного юнака в районі Ойскірхен, нібито його до смерті забила група українців.

«Боннській поліції, яка відповідальна за тяжкі злочини в районі Ойскірхен, не має жодної інформації про такий насильницький напад чи тим більше про випадок смерті», - підкреслюють у правоохоронних органах.

Земельна поліція Бонна розпочала розслідування.

«У даний момент експерти припускають, що це навмисне «фейкове відео», яке має на меті розпалювання ненависті. Ми просимо вас більше не поширювати це відео та дуже ретельно перевіряти всю інформацію, особливо з соціальних мереж, на достовірність», - йдеться у дописі.

На 90-секундному відео, яке швидко поширюється з неділі, жінка розповідає, що «вона чула», що «натовп українських біженців» побив до смерті 16-річного росіянина в Ойскірхені.

Спецслужби виходять з того, що відео могло бути пощирене спеціально для створення атмосфери ненависті до українських біженців і українців загалом та дестабілізації атмосфери в ФРН.

За даними поліції, до Німеччини прибули понад 210 тисяч біженців війни з Україна.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Як повідомлялося, громадяни України, змушені залишити країну через розв'язану росією війну, тепер можуть працювати в Чехії без спеціального дозволу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-