Польсько-білоруський кордон знову блокують активісти, черга з фур - на 50 кілометрів

Польсько-білоруський кордон знову блокують активісти, черга з фур - на 50 кілометрів

Укрінформ
На польсько-білоруському кордоні активісти третю добу поспіль блокують руху російських та білоруських вантажівок через пункт пропуску Кукурикі-Козловичі. Черга з фур розтягнулася вже на понад 50 км.

Про це повідомила у Фейсбуці активістка Ірина Земляна, передає Укрінформ.

“Черга з фур становить 50 км. Нас тримає кордон десь 116 прекрасних людей”, - написала вона у неділю ввечері.

За словами Земляної, протест вирішили продовжити до вівторка, 22 березня.

Минулого тижня активісти вже блокували цей пункт пропуску. Після трьох днів протесту польська поліція відтіснила протестувальників, і рух вантажівок через кордон поновився.

Тим часом польські активісти написали петицію до прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, в якій закликали не чекати на рішення інших країн Європи про призупинення торгівлі з агресором, а заборонити рух російських і білоруських вантажівок на кордонах з цими країнами.

“Загроза для Польської держави є незрівнянно більшою. Російський диктатор вже багато років у своїх висловлюваннях декларує, що Польща перебуває у сфері його імперських амбіцій. Якщо його зараз не затримати в Україні, ніхто в Польщі не буде у безпеці”, - йдеться у петиції.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ірина Земляна/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-