Український математик, який не зміг виїхати з рф, наклав на себе руки - адвокат

Український математик, який не зміг виїхати з рф, наклав на себе руки - адвокат

Укрінформ
Український математик Костянтин Ольмезов, який жив і працював у москві, 20 березня наклав на себе руки.

Про це повідомив у Телеграмі адвокат Дмитро Захватов, передає Укрінформ.

"...Я отримав вісті про те, що вранці (20 березня - ред.) він покінчив життя самогубством, залишивши передсмертну записку, що йде з життя тому, що не може винести жахіття того, що відбувається. Талановитий, перспективний математик. Ольмезов Костянтин", – написав Захватов.

Ольмезов опублікував передсмертну записку на Телеграм-каналі разом зі своїми віршами. Після повномасштабного вторгнення рф в Україну математик намагався виїхати з росії, але його затримали на автовокзалі в Москві, а за два дні арештували на 15 діб у сфабрикованій справі за адміністративною статтею «дрібне хуліганство» за те, що він нібито порушив громадський порядок на вокзалі. "Я їхав захищати свою країну, захищати від того, хто хотів її у мене забрати", - написав математик.

Він додав, що несвобода для нього гірше за смерть.

"Мені боляче за кожну сторону в цій війні, але я бачу на власні очі, хто захищає свою землю, а хто захоплює чужу. Я бачу на власні очі, хто захищає право на відповідальність за власне життя, а хто - виправдання власної деградації... Я йду в нікуди. Але це нікуди мені миліше, ніж реальність, де частина народу відкотилася в дикість, а інша частина цьому потурає", - написав Ольмезов.

Костянтин Ольмезов народився в Україні. З 2018 року він жив у росії, займався адитивною комбінаторикою – галузь математики, яка не представлена ​​в Україні.

Після виходу зі спецприймальника Ольмезов отримав запрошення з університету Австрії, куди збирався поїхати, щоб продовжити навчання.

24 лютого російський президент путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-