Австралія заборонила експорт глинозему й алюмінієвих руд до росії

Австралія заборонила експорт глинозему й алюмінієвих руд до росії

Укрінформ
Уряд Австралії запровадив заборону на експорт до росії глинозему та алюмінієвих руд, включаючи боксити, в межах санкцій проти рф через її вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Передбачається, що такий крок обмежить можливості росії з виробництва алюмінію.

Як зазначається у заяві, потреби росії у глиноземі майже на 20 відсотків забезпечуються поставками з Австралії.

«Уряд буде тісно співпрацювати з експортерами та провідними органами, на які вплине заборона, щоб знайти нові та розширити існуючі ринки», – йдеться у повідомленні.

Австралійский уряд також заявив, що передасть Україні щонайменше 70 тис. тонн енергетичного вугілля.

Англо-австралійський гірничодобувний гігант Rio Tinto володіє 80% акцій Queensland Alumina Ltd (QAL) у спільному підприємстві з російським ПАТ Rusal International, другим за величиною виробником алюмінію в світі.

Минулого тижня Австралія запровадила санкції проти двох російських бізнесменів, пов’язаних з гірничодобувною галуззю, зокрема з мільярдером Олегом Дерипаскою, який володіє частками QAL.

На сьогодні Австралія запровадила загалом 476 санкцій проти 443 осіб, у тому числі бізнесменів, наближених до президента путіна, а також проти 33 юридичних осіб, включаючи більшу частину російського банківського сектору та всіх організацій, відповідальних за суверенний борг країни.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-