Японія вимагає від Індії чіткої реакції на війну росії проти України

Японія вимагає від Індії чіткої реакції на війну росії проти України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда вимагає в індійського колеги Нарендрі Моді відреагувати стосовно військового вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Індія та Японія є учасниками QUAD (Чотиристороннього діалогу з питань безпеки), до якої також входять США та Австралія. Індія є єдиним членом QUAD, яка не засудила вторгнення.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда звернувся до індійського колеги Нарендрі Моді з проханням стосовно чіткої позиції стосовно вторгнення РФ в Україну. Моді утримався від прямих коментарів щодо України, але зазначив, що геополітичні інциденти "становлять нові проблеми".

Нагадаємо: Індія, яка має глибокі торговельні та оборонні зв’язки з росією, досі публічно не засуджувала свого давнього союзника через його вторгнення в Україну, але закликала припинити насильство та піти шляхом дипломатії та діалогу для вирішення поточної ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попросив главу МЗС Індії Субраманьяма Джайшанкара використати весь вплив у відносинах з росією, щоб змусити її припинити військову агресію проти України.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-