Bosch згортає свою діяльність у росії

Bosch згортає свою діяльність у росії

Ексклюзив
Укрінформ
Один з провідних світових виробників побутової техніки німецький концерн Bosch зупиняє різні форми співробітництва з російською федерацією і планує нові обмеження.

Про це в концерні заявили у відповідь на запит Укрінформу.

«Bosch виступає за послідовне виконання узгоджених санкцій. На цьому тлі значні частини бізнесу Bosch з російськими клієнтами та в росії були перервані, слід очікувати подальших значних обмежень», - заявили у компанії. Там уточнили, що довгострокові політичні та економічні наслідки війни лише зараз стають очевидними, але зрозуміло, що це матиме значний вплив на діяльності компанії в регіоні та за його межами.

«Ми готуємося до можливих сценаріїв і постійно переоцінюємо дуже динамічну ситуацію, щоб мати можливість швидко вжити необхідних заходів. Наші команди експертів знаходяться в тісному контакті з постачальниками, субпостачальниками та клієнтами. Ми дуже ретельно перевіряємо дію чинних санкційних списків, а потім реалізовуємо їх послідовно та в усіх деталях», - запевнили в пресслужбі.

Компанія, як наголошується, серйозно поставилися до звинувачень міністра закордонних справ України і негайно розпочали інтенсивне розслідування. Компоненти, про які Дмитро Кулеба згадував, є звичайними блоками керування для комерційних транспортних засобів. У концерні прослідкували, що вони не поставлялися компанією Bosch безпосередньо виробнику транспортних засобів.

«Наші компоненти двигунів та трансмісії для вантажівок використовуються в усьому світі протягом багатьох років у широкому спектрі цивільних застосувань, таких як логістика, цивільний захист та рятувальні служби. Щодо поставок російським клієнтам автомобілів і виробникам двигунів, місцеві контракти передбачають, що продукція Bosch може використовуватися лише для цивільного застосування», - стверджують у компанії.

В Bosch запевнили, що через ознаки того, що продукція всупереч договірним угодам могла бути встановлена ​​в не цивільних системах, виробник припинив постачання компонентів для вантажівок в росію та російським клієнтам для проведення необхідної комплексної перевірки. Зокрема, з початку місяця Bosch не приймає нових замовлень на запчастини від дилерів і майстерень з росії, а центральний склад запчастин у москві більше не поповнюється.

У компанії виходять з того, що постачання запчастин з оригінальним обладнанням в росії незабаром припиниться, а бізнес не підтримуватиметься, адже частина заводів більше не можуть виробляти продукцію або «майже призупинили» виробництво.

Це також стосується бізнесу виробника побутової техніки BSH – компанія повністю призупинила постачання запчастин для виробництва, а також постачання побутової техніки в росію та призупинила виробництво на двох своїх заводах у санкт-петербурзі. Заробітну плату працівникам поки що виплачуватимуть.

«Звісно, ​​ми дотримуємося всіх попередніх і майбутніх юридичних вимог, включаючи санкції», - запевнили в компанії, підкресливши, що найбільші зусилля наразі спрямовані на добробут працівників в Україні та їхніх сімей. Концерн також підтримує людей у ​​регіонах, які найбільше постраждали в результаті воєнних дій. 

Як повідомлялось, раніше глава українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що компанія Bosch постачає російській федерації компоненти, які остання використовує у військовій техніці. Також про це писали німецькі ЗМІ. Зокрема, журнал Focus зазначив: «Двигуни, генератори, інжекторні насоси – все більше німецьких комплектуючих можна знайти в російській військовій техніці, яка зараз використовується проти України». 

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів міст і сіл. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-