США розширюють міжнародну коаліцію для посилення санкцій проти росії – Держдеп

США розширюють міжнародну коаліцію для посилення санкцій проти росії – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати працюють не тільки над розширенням списків санкцій проти росії за її агресію в Україні, але й над збільшенням коаліції країн, готових приєднатися до імплементації цих обмежень з метою посилення глобального тиску на рф.

Про це заявили в п’ятницю під час телефонного брифінгу високопоставлені представники Держдепартаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Крім запровадження додаткових заходів разом з нашими європейськими друзями та партнерами по G7, ми працюємо над розширенням коаліції країн, які застосовуватимуть ці обмеження разом з нами»,- зауважила високопоставлена чиновниця Держдепу.

Вона підкреслила, що з цією метою США посилюють міжнародну координацію, щоби виявляти та блокувати незаконно здобуті прибутки представників російської еліти. Крім того, Сполучені Штати разом з партнерами відстежують усіх міжнародних гравців, які прагнуть допомогти рф уникнути санкцій Заходу або стати місцем для приховування кремлівських коштів. Паралельно розробляються обмеження проти осіб, наближених до російського й білоруського режимів, які сприяють російській агресії в Україні.

«Ми надалі запроваджуватимемо та продовжуватимемо дію цих (обмежувальних – ред.) заходів, допоки це буде необхідно»,- зауважив інший високопоставлений представник Держдепу.

Офіційні посадовці також відповіли на запитання Укрінформу про те, як у Держдепартаменті проходить процес розслідування та юридичного встановлення фактів воєнних злочинів росіян в Україні і як це вплине на покарання рф за її агресію.

«Ми продовжуємо дуже уважно відстежувати та оцінювати всі ці повідомлення (про воєнні злочини – ред.). Ми маємо наміри притягати до відповідальності за такі дії з використанням усіх доступних механізмів, в тому числі кримінального переслідування», - підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США.

Як повідомляв Укрінформ, державне керівництво України продовжує активно працювати, аби максимально обмежити можливості російської федерації фінансувати війну. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зокрема, повідомив про заклик всіх країн Євросоюзу, G7 та цивілізованого світу відмовитися від купівлі товарів у росії та роботи на російському ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-