У Британії відкликали ліцензію на мовлення пропагандистського Russia Today

У Британії відкликали ліцензію на мовлення пропагандистського Russia Today

Укрінформ
Британський регулятор Ofcom відкликав ліцензію пропагандистського RT на мовлення у Великій Британії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву регулятора.

«Сьогодні Ofcom негайно відкликав ліцензію RT на мовлення у Великій Британії. Ми зробили це на основі того, що не вважаємо, що ліцензіат RT, ANO TV Novosti, може і повинен мати ліцензію на мовлення у Великій Британії. Сьогоднішнє рішення ухвалене на тлі 29 розслідувань Ofcom щодо належної неупередженості новин та висвітлення поточних справ RT щодо вторгнення росії в Україну», – йдеться у заяві.

Регулятор також відзначає, що нові закони в росії фактично криміналізують будь-яку незалежну журналістику, яка відходить від новинного наративу російської держави, зокрема у зв’язку із вторгненням рф в Україну.

RT наразі не працює у Великій Британії через санкції, запроваджені ЄС після початку бойових дій в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Рада ЄС запровадила санкції на мовлення пропагандистських телеканалів Sputnik і RT/Russia Today на території ЄС до припинення агресії Росії проти України.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-