Канадський регулятор заборонив російські державні телеканали RT та RT France

Канадський регулятор заборонив російські державні телеканали RT та RT France

Укрінформ
Регулятор телекомунікацій Канади видалив з канадського ефіру російську державну  телевізійну мережу RT. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

«Канадська комісія з радіо, телебачення та телекомунікацій (CRTC) оголосила 16 березня, що вилучає RT і RT France зі списку неканадських програм і станцій, дозволених для розповсюдження в Канаді. Рішення означає, що мовники в Канаді більше не мають законного дозволу транслювати канал», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, багатомовний цілодобовий новинний канал Russia Today був запущений у 2005 році. Згідно з його вебсайтом, зараз він доступний у більш ніж 100 країнах. Цей канал фінансується російським урядом і вже давно відомий як пропагандистський засіб кремля.

«Програми RT не узгоджуються зі стандартами, за якими оцінюються канадські послуги, ані з цілями політики, викладеними в Законі про мовлення. CRTC також стурбована програмами із зарубіжної країни, які прагнуть підірвати суверенітет іншої країни, принизити канадців певного етнічного походження і підірвати демократичні інститути в Канаді», - йдеться у рішенні CRTC.

CRTC заявила, що неканадські інформаційні служби повинні відповідати тим самим стандартам, що й канадські новинні.

«Свобода слова та низка точок зору є необхідною частиною нашої демократії. Однак трансляція в Канаді – це привілей, а не право», – заявив генеральний директор CRTC Ян Скотт.

Джейсон Войчешин, президент Асоціації українських правників у Канаді, був одним із тих, хто подали заяву до CRTC. Він попросив CRTC заборонити RT, оскільки в російській пропаганді в Канаді «нема потреби чи інтересу».

«Це основа, на якій ми просимо, щоб CRTC заборонила будь-який доступ – чи то в ефірі, на телебаченні, радіо, чи в інтернеті – до Russia Today або будь-яких інших державних пропагандистських ЗМІ, які зараз просуває росія», – сказав він.

У Нацраді нагадали, що ще 27 лютого оператори Rogers, Bell and Shaw оголосили, що більше не будуть транслювати RT. «Клієнти, які підписалися на RT, отримають кредит у наступному платіжному циклі», — сказано у твітері Shaw.

Наступного дня прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що, хоча мовники почали вилучати RT зі своїх списків, він попросить CRTC переглянути ліцензію мовника, аби переконатися, що будь-яке рішення про заборону каналу приймається цілковито відповідно до законодавства.

«З росії, в тому числі в соціальних мережах, поширюється значна кількість дезінформації, і ми всі повинні далі говорити про це», – сказав тоді Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, канадський суспільний мовник CBC/Radio-Canada вирішив призупинити роботу своїх журналістів у росії після підписання президентом володимиром путіним закону, який криміналізує незалежні репортажі в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-