Естонія заблокувала низку російських пропагандистських сайтів

Естонія заблокувала низку російських пропагандистських сайтів

Укрінформ
Естонський Департамент захисту прав споживачів та технічного нагляду (TTJA) зробив розпорядження телекомунікаційним компаніям заблокувати в країні доступ до семи російських новинних сайтів, які поширюють військову пропаганду та розпалюють ненависть. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на TTJA.

Згідно з ухвалою, TTJA зобов'язує телекомунікаційні компанії заблокувати наступні російські сайти: п'яти російських телеканалів (ntv.ru, ren.tv, 5-tv.ru, 78.ru, 1tv.com); порталу новин - lenta.ru, державного інформагентства - tass.ru.

У приписі зазначається, що ці сайти поширюють військову пропаганду, підтримують та виправдовують злочинну агресію та не дотримуються принципів журналістської етики.

Національне телерадіомовлення Естонії ERR представляє численні приклади порушень, зафіксованих на цих сайтах Департаментом захисту прав споживачів. На думку TTJA, сайти показують викривлену картину, оскільки використовують вирвані з контексту фрази та не публікують думки другої сторони. Департамент також дорікає заблокованим сайтам у тому, що вони розпалюють міжнаціональну ворожнечу, називаючи українців нацистами.

За оцінкою TTJA, на заблокованих сайтах виловлюються ненависть проти народу та влади України, та надається спотворена інформація про опір України російському вторгненню. Водночас інформація, що публікується на заблокованих сайтах, може викликати у читачів ненависть до України та західних країн. «Не можна виключати можливість появи закликів до негативного ставлення та прояву насильства щодо українців», - зазначає TTJA.

24 лютого президент Росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія зазнала масштабних та всебічних санкцій з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-