Австрія планує розширити санкції проти російських олігархів – ЗМІ

Австрія планує розширити санкції проти російських олігархів – ЗМІ

Укрінформ
Уряд Австрії планує розширити список російських олігархів, щодо яких застосовано санкції Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське видання Die Presse з посиланням на відповідну заяву уряду Австрії.

"Представництво Австрії в Брюсселі представить позицію федерального уряду для того, щоб розширити у 5-му санкційному пакеті список підсанкційних осіб, зокрема інших олігархів", - процитувала газета урядову заяву.

Зазначається, що цього тижня ЄС має схвалити посилені санкції проти людей, наближених до президента рф володимира путіна.

Die Presse вказує на те, що під питанням залишається, чи потрапить до списку олігарх Олег Дерипаска, який економічно також добре присутній в Австрії. Раніше Велика Британія та Канада вже конфіскували його активи та наклали заборону йому на в'їзд до країни.

"В Австрії останні зусилля говорять на користь розірвання зв’язків з Дерипаскою. Зовсім нещодавно співвласник Strabag Ганс Петер Газельштайнер постарався позбутися з ним синдикативної угоди. Раніше Дерипаска продав свій готель у Лех-ам-Арльберзі родичу", - йдеться у повідомленні

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз оприлюднив у вівторок новий, четвертий, пакет санкцій, який посилює обмежувальні заходи проти осіб та установ у російській федерації, що були причетними до злочинних дій російської влади та до війни, розв’язаної проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-