Через санкції в Канаді застряг російський вантажний літак

Через санкції в Канаді застряг російський вантажний літак

Укрінформ
Вантажний літак АН-124, який належить російській компанії “Волга-Дніпро”, застряг у Канаді через санкції, запроваджені у відповідь на вторгнення рф до України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише канадське видання “The Globe and Mail”.

“Вантажний літак “Антонова”, який перевозив до Канади набори для тестування на COVID-19, було затримано у міжнародному аеропорту Торонто у рамках міжнародного реагування на російське вторгнення до України”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що літак транспортував до Канади з Китаю медичне приладдя на замовлення федерального уряду, але не зміг покинути територію країни до закриття канадського авіапростору для російських літаків, оголошеного 27 лютого.

Компанія “Волга-Дніпро”, що знаходиться у місті Ульянівськ, заявила, що працює “над владнанням усіх формальностей, аби мати змогу повернути літак на домашню базу”.

У міністерстві транспорту Канади не відповіли на запитання про те, чи мають вони намір видати літаку тимчасовий дозвіл, аби він мав змогу повернутися до рф.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні фінансово-аналітичні компанії стверджують, що економіка Росії стрімко наближається до дефолту через небачені санкції та експортні обмеження з боку заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-