Британія готує нові санкції проти росії – глава МЗС

Британія готує нові санкції проти росії – глава МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс повідомила, що країна готує нові обмежувальні заходи проти росії за її агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила в ефірі телеканалу Sky News.

«Будуть нові санкції (проти росії – ред.). Як я говорила, ми вже санкціонували понад тисячу осіб та компаній. Разом із США ми запровадили санкції проти 10 найбільших банків. ЄС санкціонувала три банки, але ми хочемо, щоб вони збільшили цю кількість. Ми хочемо бачити повне відключення (росії – ред.) від SWIFT. Наразі тільки декілька банків відключені від SWIFT, але не всі. Ми також хочемо бачити, щоб країни стали повністю незалежні від російського газу й нафти», - сказала Трасс.

За її словами, Британія хоче допомогти європейським країнам відмовитися від російського газу й нафти, щоб ці гроші не могли фінансувати російську «військову машину».

Трасс також не відкинула ідею, що конфісковані гроші російських олігархів можу піти на відновлення України.

Вона зазначила, що, окрім запровадження нових санкцій проти рф, постачання оборонної зброї Україні, Британія також надає гуманітарну допомогу країні.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що понад 100 тисяч британських громадян та організацій висловили готовність прийняти у себе українських біженців.

З 24 лютого в Україні йде війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-