У росії заявили, що довоєнні пропозиції для США і НАТО щодо «гарантій безпеки» більше не діють

У росії заявили, що довоєнні пропозиції для США і НАТО щодо «гарантій безпеки» більше не діють

Укрінформ
Заступник голови мзс росії сергій рябков заявив, що пропозиції москви стосовно«гарантій безпеки», направлені США та НАТО, вже недійсні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал ТАСС.

«Пропозиції росії щодо гарантій безпеки, направлені США та НАТО, вже не в силі, повністю змінилася конфігурація», - заявив рябков.

На його думку, росія «зможе й налаштована відновити діалог зі стратегічної стабільності зі США». Він також сказав, що «контакти зі США не перериваються й продовжуються в постійному режимі».

Російське держінформагентство пояснює, що мають на увазі під такими контактами – функціонування посольства, «контакти за іншими лініями». При цьому рябков змушений визнати, що атмосфера на міжнародних майданчиках під час подібних контактів із США «просто отруєна».

Як повідомлялося, наприкінці минулого року росія підготувала проекти договорів із США та НАТО про «гарантії безпеки». Серед іншого, москва зажадала від НАТО відмовитися від розширення на Схід, не приймати до Альянсу країни колишнього СРСР, зокрема Україну, відмовитися від будь-якої військової співпраці з ними, а також повернути свої війська на позиції 1997 року, коли до Альянсу ще не вступили країни Центральної та Східної Європи.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Україна подала позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-