Штати наклали санкції на росіян, причетних до військових програм КНДР

Штати наклали санкції на росіян, причетних до військових програм КНДР

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про санкції проти російських організацій та фізичних осіб, які попри заборону ООН надавали Північній Кореї підтримку в розробці зброї масового знищення.

Про це йдеться у повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«OFAC запровадив сьогодні санкції проти двох фізичних осіб і трьох організацій за сприяння розвитку програм КНДР зі створення зброї масового знищення і балістичних ракет, що порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, США запровадили обмеження проти російських ТОВ «Аполлон» та його директора Олександра Гаєвого, компанії Zeel-M і її керівника Олександра Часовникова, а також ТОВ «РК Бриз».

У відомстві зазначили, що ці компанії та особи сприяли КНДР у закупівлях товарів військового призначення для заборонених програм, що не тільки підпадає під санкції США, а й порушує обмеження Радбезу ООН щодо Північної Кореї.

Від початку року Північна Корея здійснила 11 запусків балістичних ракет, останній – 4 березня, уточнили в OFAC.

«КНДР продовжує запускати балістичні ракети, чим грубо порушує норми міжнародного права, створюючи серйозну загрозу глобальній безпеці», - заявив заступник міністра фінансів США з питань тероризму й фінансової розвідки Браян Нельсон.

Як повідомляв Укрінформ, мінфін США запровадив широкий пакет індивідуальних санкцій проти представників путінської «еліти», які сприяли вторгненню росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-