Німеччина називає абсурдом розробку біозброї в Україні

Німеччина називає абсурдом розробку біозброї в Україні

Укрінформ
У Німеччині називають абсурдними звинувачення щодо розробки в Україні біологічної зброї та рішуче спростовують причетність до цього ФРН.

Про це заявила речниця німецького МЗС Андреа Зассе на брифінгу в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ці звинувачення є абсолютно несерйозними та, з точки зору федерального уряду, абсолютно абсурдними», - заявила Зассе.

Особливо вона розкритикувала закиди щодо участі німецьких наукових установ у «розробках». «Це жодним чином не відповідає дійсності», - підкреслила дипломат.

Зассе заявила, що немає взагалі підстав вважати, що в Україні проводилися у будь-якій формі роботи зі створення біологічної зброї.

Представниця МЗС, коментуючи пораду ВООЗ Україні знищувати патогени в медичних лабораторіях з метою запобігти поширенню хвороби, розповіла про програму біобезпеки Німеччини, яку зовнішньополітичне відомство підтримує з 2013 року та співпрацює з 25 країнами, серед яких і Україна. Програма спрямована на мінімізацію біологічних ризиків, які можуть походити з високопотагенних речовин. Метою є в країнах, де програма працює, посили можливості попередження ризиків, у тому числі в разі потенційного біологічного терористичного акту. Програма здійснюється у рамках глобального партнерства G7, яка спрямована на нерозповсюдження матеріалів масового знищення. ФРН наразі головує в G7. Тож Німеччина підтримує такий заклик ВООЗ.

Як повідомлялось, у п’ятницю після обіду росія скликує засідання РБ ООН, на якому планує представити «докази» розробки в Україні біологічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-