рф може наростити угруповання на західних кордонах проти країн НАТО

рф може наростити угруповання на західних кордонах проти країн НАТО

Укрінформ
На засіданні ради безпеки росії глава міноборони сергій шойгу доповів президентові рф володимиру путіну про розробку заходів з нарощування російського угруповання на західних рубежах країни, проти країн НАТО.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інтерфакс.

«Що стосується посилення західних рубежів росії у зв'язку з тими діями, які вживаються в цьому напрямку країнами НАТО, начебто у відповідь на те, що вони роблять, це вимагає окремого розгляду. Я прошу вас підготувати окрему доповідь та доповісти. За результатами її обговорення у найближчому майбутньому й ухвалимо відповідне рішення», – сказав путін.

Він заявив це у відповідь на слова шойгу, що «генеральним штабом розробляється і фактично завершено план з посилення наших західних рубежів, включаючи, звичайно, ті нові, сучасні комплекси, і переміщення туди бойових частин для захисту наших західних кордонів». При цьому, за словами шойгу, сказаними на тлі війни в Україні, Захід нарощує військову присутність біля російських кордонів, хоча "абсолютно нічого не загрожує".

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-