Британія запровадила санкції проти Абрамовича та ще шістьох російських олігархів

Британія запровадила санкції проти Абрамовича та ще шістьох російських олігархів

Укрінформ
Уряд Великої Британії запровадив санкції проти сімох російських олігархів, серед яких власник англійського футбольного клубу «Челсі» Роман Абрамович.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

Відтепер у країні будуть заморожені активи Абрамовича, йому буде заборонено проводити операції з приватними особами та підприємствами Великої Британії. Крім того, російському олігарху взагалі буде заборонено в’їзд до країни.

Зазначається, що британський уряд також запровадив санкції проти інших наближених до путіна олігархів, таких як Олег Дерипаска (En+ Group), Ігор Сєчін (Роснєфть), Андрій Костін (ВТБ), Олексій Міллер (Газпром), Миколай Токарєв (Транснєфть) та Дмитро Лєбєдєв (Банк «Росія»).

Загальна сума статків вказаних осіб оцінюється у близько 15 млрд фунтів стерлінгів.

«Не може бути безпечного притулку для тих, хто підтримує злісний напад путіна на Україну. Сьогоднішні санкції є наступним кроком у непохитній підтримці Великою Британією українського народу. Ми будемо безжальними в переслідуванні тих, хто сприяє вбивствам мирних жителів, руйнуванню лікарень і окупації суверенних союзників», - заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Як повідомлялося, 24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти держави-агресора до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-