Віцепрезидентка США Камала Гарріс прибула з візитом до Польщі

Віцепрезидентка США Камала Гарріс прибула з візитом до Польщі

Укрінформ
Віцепрезидентка США Камала Гарріс в середу прибула до Республіки Польща, де вже наступного дня відбудуться її зустрічі з польським державним керівництвом.

За інформацією CNN, її літак приземлився в Варшавському міжнародному аеропорті імені Шопена близько 22-ї за місцевим часом (23-ї за Києвом), повідомляє Укрінформ.

«Планується, що Гарріс розпочне зустрічі з польськими лідерами в четвер вранці, обговорюватиметься питання щодо (надання Україні – ред.) літаків»,- зазначається у повідомленні.

У цьому зв’язку чиновники адміністрації США зазначили, що несподівана для Вашингтона заява Польщі, яка пролунала напередодні, не завадить укладенню угоди про надання Польщі американських винищувачів F-16 взамін на польські МіГ-29, призначені для передачі українській стороні.

Під час візиту до Польщі Камала Гарріс також планує зустрітися з біженцями з України й американськими дипломатами з київського посольства США, які зараз працюють у Варшаві.

Сама віцепрезидентка США також прокоментувала свої візити до Європи.

«Я прямую до Варшави (Польща), а пізніше цього тижня до Бухареста (Румунія). Ця поїздка відбувається у важливий момент, коли Сполучені Штати продовжують демонструвати єдність з нашими союзниками по НАТО та надавати підтримку народу України у відповідь на вторгнення путіна в Україну»,- зауважила Камала Гарріс у середу в повідомленні на офіційній сторінці у Твіттері.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Польща заявила, що готова негайно і безкоштовно розмістити всі свої винищувачі МіГ-29 на авіабазі ВПС США Рамштайн у Німеччині та передати їх у розпорядження Вашингтона для надання їх Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-