Латвія заборонила ще 18 російських телеканалів

Латвія заборонила ще 18 російських телеканалів

Список
Укрінформ
Регулятор Латвії NEPLP заборонив розповсюдження 18 російських телеканалів, які перебувають у безпосередній або опосередкованій власності Газпромбанку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з посиланням на NEPLP.

«Зі списку програм для трансляції вилучені: «THT-Comedy», «THT4 International», «TNT», «TNT Music», «FRIDAY International», «KHL TV channel», «KHL HDTV channel», «KINOPREM’YERA», «KINOSVIDANIYE», «Muzhskoye kino», «Lya-minor TV», «Аvto Plus», «Nostal’giya», «ZHIVI!», «Kto yest’ kto», «Malysh-TV», «Russkaya noch’», «Zee TV», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що програми, заборонені в Латвії, належать російському Газпромбанку, його медіа-холдингу Gazprom Media Holdings або його дочірньому підприємству Red Media.

У NEPLP додають, що Газпромбанк є зареєстрованим у Росії акціонерним товариством і перебуває під санкціями Бюро контролю за іноземними активами США з лютого 2022 року.

Коментуючи це рішення, членкиня NEPLP Ієва Калдерауска зазначила: «NEPLP далі слідує рішенням щодо накладення міжнародних санкцій у зв’язку з жорстокою війною Росії в Україні. Рішення Ради заборонити розповсюдження програм агресора у Латвії є логічним кроком для захисту нашого інформаційного простору та зміцнення національної безпеки».

Як зазначається, рішення про заборону розповсюдження каналів, ухвалене 7 березня, набуде чинності після його опублікування в Офіційному віснику Латвії.

Як повідомляв Укрінформ, Рада постійних представників Євросоюзу на рівні послів (COREPER) затвердила додаткові санкції проти офіційних представників та установ у росії та в білорусі у зв’язку з війною проти України.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками. Вони бомблять українська міста, руйнуючи соціальну інфраструктуру та спричиняючи гуманітарну катастрофу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-