Війна в Україні має глобальні наслідки – Генсек ООН

Війна в Україні має глобальні наслідки – Генсек ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає, що війна в Україні має глобальні наслідки. 

 Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

«Війна в Україні не лише має драматичний вплив на життя мирного населення, а й має глобальні наслідки. Країни, що розвиваються, і без того перебувають у тяжкому становищі й просто не можуть дозволити собі стрімкого зростання цін на продукти харчування, паливо та інші товари першої необхідності»,  - зазначив Гутерреш.

Раніше він заявляв, що Україна постачає половину обсягів пшениці, яку ООН використовує у своїх програмах гуманітарної допомоги бідним країнам.

Також на засіданні Ради Безпеки ООН постпред України при ООН Сергій Кислиця зазначив, що «досі Україна була одним із гарантів глобальної продовольчої безпеки», відтак наслідки війни «на глобальному рівні будуть катастрофічними».

За його словами, 55% соняшникової олії, що експортується в усьому світі, надходить з України. При цьому 60% української сільськогосподарської продукції відвантажується через морські порти, які блокує російська армія, що «загрожує світовому ланцюжку поставок».

«Це означає, що захист України від російської агресії – це також захист світу від голоду», - пояснив Кислиця.

Як повідомлялось, 24 лютого путін оголосив про початок вторгнення до України. Російська армія обстрілює та знищує ключові об'єкти інфраструктури, здійснює масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-