Британія і Вишеградська четвірка готові зменшити залежність від російського газу

Британія і Вишеградська четвірка готові зменшити залежність від російського газу

Укрінформ
Велика Британія та країни Вишеградської четвірки (V4) домовилися працювати в напрямку зменшення залежності від російського газу та посилення протидії кіберзагрозам.

Про це повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала у Твіттері після зустрічі лідерів, передає Укрінформ.

«Разом з іншими прем’єр-міністрами V4 і Борисом Джонсоном ми домовилися зміцнювати співпрацю з питань кібербезпеки. Ми також погодилися, що маємо зменшити нашу енергетичну залежність від росії та продовжити спільну роботу проти російської агресії в Україні», - написав чеський політик.

Фіала зазначив у коментарі журналістам, що вважає за важливе спільні дії країн V4 щодо подолання наслідків російської агресії в Україні, зокрема спричиненої нею кризи біженців. Також він наголосив, що країни V4 підтримали санкції та заходи допомоги Україні в ключових питаннях.

До Вишеградської четвірки входять Чехія, Словаччини, Польща та Угорщина.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час звернення 8 березня заявив, що Сполучені Штати вводять заборону на імпорт російської нафти.

Міністр енергетики та промисловості Великої Британії Квасі Квартенг заявив, що Британія поступово припинить імпорт російської нафти до кінця року, а також «вивчає варіанти» припинення імпорту російського газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-