Shell хоче відмовитися від російських нафти та газу

Shell хоче відмовитися від російських нафти та газу

Укрінформ
Нафтопереробна компанія Shell оголосила про намір поетапно відмовитися від усіх російських вуглеводнів, включаючи нафту, нафтопродукти, газ та скраплений природний газ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві компанії.

Як негайний перший крок компанія припинить усі спотові закупівлі російської сирої нафти, закриє свої АЗС та припинить роботу з виробництва авіаційного палива та мастильних матеріалів у росії.

«Ми чітко усвідомлюємо, що наше рішення минулого тижня придбати вантаж російської сирої нафти для переробки було неправильним. Ми просимо вибачення за це. Як ми вже казали, ми передамо прибуток від продажу обмеженої кількості російської нафти, що залишилася, до спеціального фонду», – сказав генеральний директор Shell Бен ван Бюрден.

За його словами, найближчим часом компанія вирішить, як найкраще розподілити ці кошти.

«Протягом найближчих днів і тижнів ми працюватимемо з партнерами, які надають допомогу, та гуманітарними агенціями, щоб визначити, як гроші з цього фонду найкраще можуть бути використані для полегшення жахливих наслідків, які ця війна принесла для народу України», -додав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував компанію Shell за купівлю нею російської нафти. «Одне запитання до Shell: чи не пахне для вас українською кров’ю російська нафта?» - запитав глава української дипломатії.

Shell пояснила придбання російської нафти необхідністю завантажити виробничі потужності та обіцяла частину прибутків від перероблення російської нафти спрямувати на допомогу населенню України.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-