США в ОБСЄ: росія вважає вбитих в Україні дітей «терористами»?

США в ОБСЄ: росія вважає вбитих в Україні дітей «терористами»?

Укрінформ
Представник США в ОБСЄ Майкл Карпентер закликав російського посла пояснити, чи вважає він "терористами" дітей, які загинули від російських ударів по Україні, а також яким чином і кого "визволяють" удари російської артилерії по житлових будинках.

Як передає кореспондент Укрінформу, це відбулося під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у понеділок у Відні.

"Я запитую представника росії, чи вважає він дітей, убитих російськими ракетами, "терористами"? Чи є єврейський президент України "нацистом"? Поясніть, як "визволяють" удари російської артилерії по цивільних будинках у Харкові, Херсоні та Києві? Я прошу його пояснити руйнування базової інфраструктури, що занурює такі міста, як Маріуполь, у темряву, коли мирні жителі ховаються в імпровізованих бомбосховищах без їжі та води", - заявив Карпентер.

Також американський посол закликав російського посла пояснити перетворення найбільшої у Європі атомної електростанції в зону активних бойових дій. "Дії російського уряду були надзвичайно необдуманими та небезпечними. Вони могли нести серйозну загрозу безпеці мирного населення в регіоні та за його межами. Росія повинна припинити цю війну, негайно вивести свої сили та повернутися на дипломатичний шлях", - заявив Карпентер.

На цьому тлі американський дипломат нагадав про те, що минулого четверга 45 держав-учасниць запустили Московський механізм ОБСЄ з метою документування та збору доказів можливих порушень прав людини, порушень міжнародного гуманітарного права, а також можливих військових злочинів і злочинів проти людства, скоєних на території України російськими військами за підтримки Білорусі. Він додав, що у рамках цього механізму буде ретельно встановлено факти та підготовлено письмовий звіт, щоб ці факти могли у подальшому бути передані в інші міжнародні інституції – включаючи Міжнародний кримінальний суд та Міжнародний суд ООН.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Внаслідок обстрілів державою-агресором українських міст вже загинули 38 дітей, ще 71 дитина постраждала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-