ЄС вимагає від росії припинити обстріли гуманітарних коридорів

ЄС вимагає від росії припинити обстріли гуманітарних коридорів

Заява
Укрінформ
Євросоюз рішуче засуджує перешкоджання росією відкриттю гуманітарних коридорів в Україні та продовження обстрілів попри відповідні домовленості.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві ЄС, висловленій під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у понеділок у Відні.

"Потреба у створенні гуманітарних коридорів, а також захисту та безпечного проходу мирного населення завдяки локальному припиненню вогню є нагальною. Ми рішуче засуджуємо те, що росія, як агресор, не лише перешкоджає відкриттю таких коридорів, а й, на жаль, порушує досягнуті домовленості, продовжуючи обстрілювати Маріуполь, Волноваху, Харків, Чернігів, Суми та інші українські міста", - йдеться у заяві.

Було підкреслено, що гуманітарним організаціям України та ООН, МКЧХ, медичному персоналу та неурядовим організаціям, які надають допомогу, "має бути негайно гарантований безпечний, швидкий і безперешкодний доступ до усіх людей в біді на всій території України у межах її міжнародно визнаних кордонів".

У ЄС заявили, що наразі має місце найбільша загарбницька війна в Європі з часів Другої світової війни, яка була розпочата президентом путіним проти України, та повідомили про найрішучіше засудження неспровокованого, невиправданого і жорстокого вторгнення росії в незалежну і суверенну державу.

Як повідомлялося, 6 березня в Маріуполі через обстріли загарбників не запрацював гуманітарний "зелений" коридор для виїзду людей з Маріуполя. Також через обстріли окупантів не запрацювали й гуманітарні коридори в інших містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-