Услід за США Канада закликає своїх громадян негайно виїхати з Росії

Услід за США Канада закликає своїх громадян негайно виїхати з Росії

Укрінформ
МЗС Канади рекомендує своїм громадянам негайно покинути територію РФ та уникати будь-яких подорожей до цієї країни, яка веде війну проти України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться в офіційному повідомленні МЗС Канади.

“Уникайте будь-яких подорожей до Росії через вплив збройного конфлікту з Україною, в тому числі у зв'язку з обмеженими варіантами перельотів та обмеженнями на фінансові операції. Якщо ви наразі перебуваєте в Росії, вам слід негайно покинути її, поки ще доступні комерційні способи подорожі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що західні санкції та російські контрсанкції можуть стати на заваді канадцям, охочим покинути Росію. “Санкції міжнародної спільноти та дії Росії у відповідь можуть мати значний вплив на доступність та надання важливих послуг. Перелік рейсів стає дуже обмеженим”, - наголосили у МЗС.

Окремо згадується про новий російський закон, який суттєво обмежує свободу слова у країні. “Радимо у Росії утриматися від обговорення російського вторгнення в Україну, поширення інформації про чинні події в Україні та Росії, участь у демонстраціях та масових зборах”, - пояснили у зовнішньополітичному відомстві.

Такі рекомендації не є обов'язковими для виконання пересічними канадцями, однак впливають на дію страхування та інших послуг.

Як повідомлялося, рекомендацію негайно залишити Росію видав своїм громадянам Держдеп США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-