У Гаазі росіяни виконали гімн України на мітингу біля свого посольства

У Гаазі росіяни виконали гімн України на мітингу біля свого посольства

Фото
Укрінформ
Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, росіяни також вигукували “Героям слава!” та під стінами російського посольства виконали гімн України.

“Нам соромно. Бажаємо, щоб Україна трималася та звісно перемогти”, - сказала в коментарі Укрінформу росіянка Анастасія.

Під час своїх виступів мітингувальники, зокрема, наголошували, що мають рідних в Україні, за яких дуже переживають, та закликали росіян не зважати на залякування та виходити з протестами в Росії з вимогою зупинити війну в Україні.

У Нідерландах росіяни виконали гімн України на мітингу біля свого посольства / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

“Я відчуваю злість за те, що одна людина своїм рішенням зруйнувала життя в багатьох країнах. Він позбавив майбутнього, погрожує всьому світу. Я зовсім не розумію, навіщо це потрібно. Я дивлюся на фотографії, читаю новини і не можу уявити, щоб хтось у здоровому глузді міг припустити, що це все колись станеться”, - сказала росіянка Світлана.

Вона також розповіла, що, на щастя, її друзі та рідні в Росії адекватні, однак більшість людей, які усвідомлюють, що Росія напала на Україну, бояться виходити за правду. Особливо після подій у Білорусі, де так і не вдалося перемогти режим Лукашенка.

“На жаль, це таке уявлення, що ось вийдуть люди - і все зміниться, але я виходжу на вулицю з 2011 року, в Нідерландах я живу три роки, і нічого не змінюється. Стає лише більше репресій. Мої друзі сидять у в'язниці. І зараз майже всі, кого я знаю, виходять на мітинги. Більшість із них потрапляє до в'язниці. Частину випускають, частину ні, частина змушена тікати до інших країн”, - додала Світлана.

Також у центрі Гааги на мітинг проти режиму Путіна та війни в Україні зібралося кілька сотень протестувальників. Серед них українці, нідерландці та громадяни інших країн.

Багато учасників акції були одягнені у синьо-жовті кольори. Вони закликали Нідерланди зупинити будь-який бізнес з Росією, а також діяти рішуче, щоб зупинити війну.

Акції протесту проти війни в Україні щодня проходять і в центрі Амстердама.

Як повідомляв Укрінформ, в Амстердамі учасники мітингу проти агресії Росії закликають закрити небо над Україною. З прапорами, плакатами та гаслами прийшли не лише українці, а й нідерландці, громадяни Бельгії, Польщі та Грузії.

На плакатах можна побачити фото Києва та Харкова до російського вторгнення та після. Так учасники акції намагаються достукатися до росіян, закликають їх відкрити очі, не вірити пропаганді Кремля, зупинити війну і режим Путіна.

Також 27 лютого у центрі Амстердама відбувся багатотисячний мітинг з вимогою зупинити війну, яку розв’язала Росія в Україні.

Заходи із закликом зупинити війну Росії проти України відбуваються на всій території Нідерландів щодня.

***

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-