Віцепрезидентка США готує візит до Польщі

Віцепрезидентка США готує візит до Польщі

Укрінформ
Віцепрезидентка США Камала Гарріс вже за кілька днів планує відвідати з візитом Польщу, щоби продемонструвати непохитну підтримку України й союзників на тлі російської агресії в Європі.

Про це повідомив у п’ятницю телеканал CNN із посиланням на високопоставлених чиновників Білого дому, передає Укрінформ.

«Очікується, що віцепрезидентка Камала Гарріс поїде до Польщі на початку наступного тижня», - наводить видання слова чиновника.

Представник адміністрації також зазначив, що Білий дім наразі розглядає можливість візиту Гарріс до Румунії, однак поки що остаточного рішення не прийнято. На підтвердження цього зауважується, що Гарріс напередодні спілкувалася з кількома лідерами країн Східної Європи, в тому числі прем’єр-міністрами Польщі й Румунії.

Тим часом, під час чергового брифінгу в п’ятницю, речниця Білого дому Джен Псакі зазначила, що поки не може поділитися офіційним пресрелізом, однак вона не заперечила можливості цього візиту.

На пряме запитання, чи може вона підтвердити підготовку візитів Гарріс до Європи, Псакі відповіла: «Очевидно, вона вже здійснювала поїздки до Європи (для участі в Мюнхенській конференції – ред.). Я сподіваюся, що незабаром будуть ще».

Як повідомляв Укрінформ, зараз в Європі перебуває державний секретар США Ентоні Блінкен. Графік його поїздки з 4 по 8 березня включає візити до Бельгії, Польщі, Молдови, Литви, Латвії, Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-