Журналісти BBC писатимуть про Росію з-за кордону

Журналісти BBC писатимуть про Росію з-за кордону

Укрінформ
Британська компанія суспільного телерадіомовлення «Бі-бі-сі» тимчасово припиняє роботу всіх своїх журналістів у Росії через затверджений Держдумою закон про покарання за поширення свідомо неправдивої інформації про дії російських військових.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві гендиректора Тіма Дейві, яка опублікована у Твіттері компанії.

За його словами, новий закон криміналізує незалежну журналістику. Дейві зазначив, що безпека співробітників «Бі-бі-сі» має першочергове значення, і мовник не готовий наражати їх на ризик кримінального переслідування за те, що вони виконують свою роботу.

Дейві уточнив, що "Російська служба Бі-бі-сі" працюватиме за межами Росії. «Ми, як і раніше, прагнемо надавати точну, незалежну інформацію аудиторії по всьому світу, включно з мільйонами росіян. Наші журналісти в Україні та в усьому світі продовжуватимуть висвітлювати вторгнення в країну», - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, після початку війни в Україні Роскомнагляд заборонив ЗМІ називати це війною, нападом або вторгненням, а також посилатися на інші джерела, крім офіційних російських. Через матеріали про військові дії в Росії заблокували понад 10 ЗМІ, включно з «Медузою» та «Російською службою Бі-бі-сі».

4 березня Держдума та Рада Федерації РФ ухвалили закон, який передбачає до 15 років позбавлення волі за «фейки» про дії російських військових.

24 лютого президент РФ Владімір Путін оголосив початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-