Держдума ухвалила закон про покарання за «фейки» про російських військових – до 15 років

Держдума ухвалила закон про покарання за «фейки» про російських військових – до 15 років

Укрінформ
У Росії Держдума ухвалила законопроєкт про покарання за поширення «завідомо неправдивої інформації про дії російських військових».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал непідцензурного російського видання «Холод. Медіа».

За цей законопроєкт, згідно з даними на табло голосування, проголосував 401 депутат, тих , хто утримався або голосував проти, не було.

Максимальне покарання, передбачене за поширення «завідомо неправдивої інформації про дії російських військових» – 15 років.

Водночас запроваджується покарання за «дискредитацію» та «заклики до перешкоджання» використанню російських збройних сил «з метою захисту інтересів РФ та її громадян, підтримання міжнародного миру та безпеки». Максимальне покарання за такий "злочин" — п'ять років позбавлення волі.

Закон також запроваджує покарання за заклики до санкцій проти Росії.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що закон буде розглянутий Радою Федерації 4 березня і одразу надісланий на підпис президенту РФ.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-