Британія вимагатиме екстрено зібрати Радбез ООН через атаку Росії на Запорізьку АЕС

Британія вимагатиме екстрено зібрати Радбез ООН через атаку Росії на Запорізьку АЕС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обговорив із Президентом України Володимиром Зеленським ситуацію на Запорізькій АЕС і заявив, що Лондон домагатиметься скликання екстреного засідання Ради Безпеки ООН з цього питання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба британського уряду.

«Сьогодні Прем'єр-міністр поговорив із Президентом України Зеленським про серйозну ситуацію на Запорізькій атомній електростанції. Обидва лідери погодилися, що Росія має негайно припинити атаку на електростанцію та забезпечити безперешкодний доступ аварійних служб», - йдеться у пресрелізі.

Зокрема, глава британського уряду заявив, що необдумані дії президента Путіна тепер можуть загрожувати безпеці всієї Європи. Джонсон заявив, що Велика Британія докладе всіх зусиль, аби ситуація не погіршилася.

За словами прем'єр-міністра, найближчим часом він домагатиметься скликання екстреного засідання Ради Безпеки ООН, і Велика Британія негайно порушить це питання перед Росією та партнерами.

Обидва лідери погодилися, що припинення вогню має вирішальне значення, ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС.

Зафіксовано влучання в перший енергоблок, заявив речник ЗАЕС Андрій Туз.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкту, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

На ЗАЕС повідомили, що на територію станції увірвалися «кадировці» та хочуть її замінувати.

Пожежників не пропускають на станцію.

У ДСНС поінформували, що займання виникло за територією АЕС, у навчально-тренувальному корпусі. Вогнем охоплені три горішні поверхи п'ятиповерхової будівлі.

На ЗАЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює лише 4-ий блок). Протипожежний стан на АЕС у межах норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-