Байден не планує контактів із Путіним - Білий дім

Байден не планує контактів із Путіним - Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден не планує будь-яких зустрічей чи навіть телефонних переговорів з кремлівським лідером Володимиром Путіним попри те, що Сполучені Штати продовжують вважати дипломатію інструментом для врегулювання кризи.

Про це заявила в четвер під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вони (росіяни – ред.) вторглися в суверенну державу та продовжують ескалацію на щоденній основі. Ми ніколи не відмовлятимемося від дипломатії як опції, але знову ж, сьогодні – не той момент для цього (контактів президентів США й Росії – ред.)»,- зауважила представниця Білого дому.

Водночас вона зазначила, що в адміністрації США обдумують, які найефективніші кроки можна здійснити для деескалації «жахливого конфлікту» в Україні. Втім зараз переговори лідерів не на часі, повторила Псакі.

«Ми не плануємо проведення зустрічі між ними (президентами – ред.), іншої взаємодії або телефонної розмови, і президент (Байден – ред.) дуже чітко про це говорив»,- підкреслила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з Путіним. За результатами цього спілкування у Єлисейському палаці зазначили, що Путін продовжує прагнути захопити всю Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-