Уряд Естонії підтримав надання Україні швидкої та чіткої перспективи вступу до ЄС

Уряд Естонії підтримав надання Україні швидкої та чіткої перспективи вступу до ЄС

Укрінформ
Естонський кабінет міністрів на засіданні в четвер схвалив позиції, представлені главою МЗС країни, і підтримав надання Україні швидкої та чіткої перспективи вступу до Європейського Союзу і статусу кандидата.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення ERR.

«Україна бореться за демократію, свободу та Європу загалом. Ми маємо направити сильний політичний сигнал: Україна – європейська країна, вступ якої до ЄС вітається. Це означає, що Україні має бути надана чітка і швидка перспектива вступу до ЄС <…> Україна – частина Європи, одна з нас», - сказала прем'єр-міністр країни Кая Каллас.

Вона також наголосила, що Естонія готова всіляко сприяти Україні на шляху до європейської спільноти. При цьому, за її словами, Естонія завжди підтримувала вступ України до Європейського Союзу.

Також Каллас попросить лідерів Європейського союзу підтримати надання Україні статусу кандидата на зустрічі глав держав та урядів ЄС у Франції наступного тижня.

У позиціях, схвалених на засіданні, уряд Естонії вважає важливим, щоб Європейський Союз повністю підтримав Україну в її підготовці до членства в ЄС.

Уряд підтверджує готовність Естонії поділитися з Україною власним досвідом європейської інтеграції та підтримати Україну в процесі вступу до ЄС. Естонський кабмін вважає за необхідне, щоб Європейський Cоюз швидко погодив такі конкретні та амбіційні кроки на шляху України до інтеграції в ЄС.

Як повідомлялося, цього понеділка Україна представила свою заявку на членство в ЄС. У той же день президенти восьми країн ЄС, зокрема Естонії, ухвалили спільну заяву на підтримку надання Україні статусу кандидата.

Раніше в четвер латвійський Сейм одностайно ухвалив заяву, в якій висловлюється підтримка надання Україні статусу країни – кандидата в Європейський Союз.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Восьму добу російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-